Weer voor warme soep

15
nov
2017

Nu het buiten kouder wordt, heb ik elke dag wel zin in een verwarmende kom soep. Soep is ook eenSchermafbeelding 2017-11-15 om 14.25.04 belangrijk onderdeel van de maaltijd in het Midden-Oosten, vooral tijdens de wintermaanden. Er zijn heel veel soeprecepten met linzen, allemaal met een eigen smaak. Mijn moeder leerde mij deze soep van oranje linzen te bereiden, de Shorbet Adas. Makkelijk, voedzaam, gezond en heerlijk op koude dagen!

Dit heb je nodig voor de Shorbet Adas:

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 uien
    • 2 kopjes gewassen oranje of rode linzen
    • 1 groentebouillonblokje
    • sap van een citroen
    • zout en peper naar smaak
    • komijn

Bereiding
Bak de gesneden ui samen met de kruiden in olijfolie glazig.
Voeg de gewassen linzen toe aan de uien en bak ze even mee.
Voeg 8 kopjes water en het bouillonblokje toe. Afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben voeg je er nog wat water aan toe.
Pureer de soep en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat de soep 20 minuten sudderen.
Breng op smaal met peper, zout en komijn.

Variatie
Je kunt met deze soep als basis volop variëren. Zo kun je vermicelli toevoegen voor een voedzame soep. Of je kunt tijdens het fruiten van de uien ook 3 eetlepels tomatenpuree toevoegen om een rode soep te krijgen. En fijngesneden koriander geeft een lekker pittige smaak.

Dit recept staat ook in mijn kookboek Kebab met Spruitjes, te koop in ons restaurant.

Eet smakelijk!