Blog

Nothing comes easy

Niet alleen rozengeur en maneschijn.
Update na 4 weken Yalla Yalla Foodbar
Kennen jullie het gezegde: ” Een gewaarschuwd mens telt voor twee”?
Voordat ik aan het avontuur Yalla Yalla begon zeiden mensen”Horeca is zwaar hoor! en waar begin je aan”.
Mijn ervaring na 4 weken.
Ja super hard werken maar ik heb nog nooit zo een voldaan gevoel gehad. Ik lig s’avonds laat in bed met een tintelend gevoel in mijn benen vanwege het vele staan en lopen en ben ik nog aan het nagenieten van de gasten die blij zijn en lekker hebben gegeten. Het is zo heerlijk om met mensen de verbinding aan te gaan en ze iets lekkers te laten proeven. Een aanwinst voor Den Bosch en heerlijk gegeten zijn een van de vele complimenten die ik heb gehoord en dan kan ik wel vliegen. Want dit is mogelijk gemaakt door het team van Yalla Yalla. Zij verdienen het grootste compliment.
Maar denk niet dat alles rozengeur en maneschijn is want
tegelijkertijd heb ik de stress van het in balans houden van mijn gezinssituatie. Mijn zoontje zei al na een week nadat we open waren “mama, verkoop Yalla Yalla want we zien je niet meer!” Dat hakt er wel in. En niet te vergeten de enorme uitdaging om de keuken up and running te krijgen en houden. Jullie zullen vast wel gehoord hebben dat er een tekort is aan goede koks…hahaha, nou dat weet ik ondertussen wel.
Toch zijn we in staat gebleken om 5 dagen in de week open te gaan. Ondanks de positieve vibes komt komt soms de twijfel opsteken: “waar ben ik aan begonnen?”
Ik had namelijk graag na dit weekend open willen gaan voor de take away maar dat gaat helaas niet lukken. Ik had ook graag al 7 dagen in de week open willen zijn met lunch en diner maar dat gaat ook niet lukken. Ik kan er gefrustreerd door raken en toch houd ik me voor dat het voor mij belangrijk is te accepteren dat niet alles in een keer zoals gepland kan gaan en ik hoop dat onze gasten dat ook begrijpen. We zijn een nieuw gestart bedrijf die zich volop aan het ontwikkelen is en nieuwkomers de kans wil bieden zich verder te ontplooien en soms gaat het niet zo snel als we met z’n allen willen dan is er maar een ding te doen en dat is aanpassen aan de huidige situatie.

Nothing comes easy.

Smakelijke groet,
Jinan

RECEPT: Fattoush salade

Wanneer het warm is, is er niks zo lekker als een frisse, rijkgevulde salade. Vind hier het recept van de Fattoush salade uit het boek “Kebab met Spruitjes”.
Deze boerensalade komt oorspronkelijk uit Syrië en heeft extra smaak doordat het brood gebakken wordt in olijfolie met knoflook.

Moeilijkheidsgraad: 1
Tijdsduur: 25 minuten
6 tot 8 personen

Ingrediënten:

2 pitabroden
1/2 grote fijngesneden komkommer
3 fijngesneden tomaten
1 klein uitje, fijngesneden
2 eetlepels fijngehakte munt of 1 eetlepel gedroogde munt
1 bosje fijngesneden peterselie
1 teentje knoflook
1/3 kopje citroensap of naar smaak
olijfolie naar smaak
1 eetlepel sumak (bij de Turkse winkel te verkrijgen en straks ook bij Yalla Yalla Foodbar natuurlijk) Het is een roodbruine bes die vermalen is tot een poeder en heeft een scherp zure smaak.
Vergelijkbaar met citroen maar dan toch verrassender :)) gewoon proberen.

zout en peper naar wens.

1. Snij of knip de pitabroden in kleine stukjes, bestrijk deze met wat olijfolie en knoflook en leg ze in een hete oven totdat de stukken mooi knapperig zijn. Het lekkerst is als je Libanees brood dept in olijfolie en knoflook en deze vervolgens 5 tot 7 minuten in oven doet
2. meng alle andere ingrediënten in een schaal
3. Net voor het serveren voeg je het brood toe zodat het lekker knapperig blijft.
Variatie:

1. Neem in plaats van komkommer gesneden Romeinse sla.
2. Ook lekker met groene paprika. Let op: niet die grote paprika’s die je in de supermarkt koopt maar de langwerpige licht groene variant die je in Turkse winkel vindt. Deze heeft een mildere smaak.
3. Voeg een paar eetlepels gehakte verse koriander of tuinkers toe
4. allerlei variaties denkbaar zoals op de foto’s te zien is.

ENJOY.
Aan te bevelen met een flesje wijn Chateau Musar wit.

De perfecte Yallafel

Weet jij al wat een Yallafel is? Lees dan snel verder.
Read more