Bijzondere ontmoetingen in Yalla Yalla: Retrogusto

31
aug
2018

Op een van die gezellige avonden in Yalla Yalla werd mij door een vrouwelijke gast gevraagd of zij een dagje mee mocht draaien in de keuken. Ze vond ons eten zo lekker en ze wilde graag letterlijk en figuurlijk een kijkje in onze keuken nemen. Ik antwoordde haar gelijk “ja tuurlijk, je bent welkom” waarop zij verbaasd antwoordde “echt doe je dat? zomaar iemand die je niet kent in de keuken mee laten kijken?”. Ik zei “ja tuurlijk onder de voorwaarde meekijken is meewerken dus doe je werkkleding aan wanneer je komt”.

Yalla Yalla 

Een week later kwam Mika, want zo heette zij naar Yalla Yalla en ze had om 13.00 uur met onze kok afgesproken. Mika stond keurig 5 minuten voor 13.00 voor een gesloten deur en belde mij op waarop ik haar antwoordde “maar Mika je kent toch wel het Brabants kwartiertje 🙂 daar doen wij ook keurig aan mee. “


RETROGUSTO

Mika begon vol enthousiasme op aanwijzing van de kok mee te snijden, kruiden te mengen, gehaktballen te draaien, kikkererwten voor de falafel te pureren, olijven voor te bereiden en andere lekkere gerechten voor te bereid. We merkten al snel dat zij behoorlijk wat ervaring heeft in de keuken en ze was erg nieuwsgierig naar de ingrediënten omdat deze zo anders zijn dan wat zij gewend is. Gaandeweg de dag tijdens het koken en praten hebben we steeds meer haar verhaal gehoord. We genoten van haar ontwapenende aanwezigheid en enthousiasme waarop zij ronduit vertelde over haar ervaringen in Italië.

KOKEN

Haar bijzondere kook verhaal begon in 2010 waar zij in hun gastenverblijf Gustissimo in Italië noodgedwongen de kok moest vervangen zonder dat zij beschikte over enige kookervaring. Gustissimo was een ruine die ze eigenhandig met haar partnr heeft opgebouwd tot een bed and breakfast met een keuken. Toen hun kok ze verliet beet Mika zich vast in het kook leerproces en genoot van de verhalen van Italiaanse mama’s en oma’s die verheerlijkt konden praten over de lekkerste ingrediënten.
En guess what……ze vond het zo ontzettend leuk dat zij zich steeds verder verdiepte in de Italiaanse keuken.

Inmiddels is Mika terug op Nederlandse bodem en heeft haar eigen catering bedrijf  http://www.lacucinadimika.com  waar je meer over Mika kunt lezen.

SHARING IS CARING

Wat we ook nog niet wisten en weer voor een verrassing zorgde is dat Mika de volgende dag een prachtig boek die zij zelf heeft geschreven als eerbetoon aan haar levensperiode op Italiaanse bodem door de brievenbus heeft laten bezorgen als bedankje voor het mee mogen kijken/werken.  RETROGUSTO
http://www.gustissimo.com/

Deze bijzondere ontmoetingen zorgen voor een rijker leven. We feel blessed.
Dank je wel Mika voor deze bijzondere ontmoeting.

Yalla Yalla bringing cultures together

Jinan

 

 

 

 

× Hoe kan ik u helpen? Available from 00:00 to 23:59