Blog & RECEPTEN
Gasten vragen: Wat is er met de Yalla Yalla Bakery gebeurd?
Beste gasten en fans van Yalla Yalla,
We krijgen de laatste tijd de vraag wat er toch gebeurd is met de Yalla Yalla Bakery? wat een terechte vraag is natuurlijk want vanaf opening van de Bakery in september 2019 is er weer van alles veranderd aan de Postelstraat 10 te Den Bosch.
Zoals hiervoor gezegd zijn we in september 2019 gestart met het concept van de Yalla Yalla Bakery. Daartoe hadden we een brood/pizza oven en diverse andere keuken apparatuur aangeschaft die we vooraan het restaurant hebben opgesteld bij het raam.
Khaled onze kok bij Yalla Yalla die ervaring heeft met het bakken van Syrische Pizza’s zou de Bakery gaan draaien naast zijn werkzaamheden als kok bij Yalla Yalla Foodbar.
In het begin was dit nog goed vol te houden maar na een paar maanden was het lastig voor hem om dit te combineren met zijn gezin en werk bij Yalla Yalla Foodbar. Hij was bijna 12 uur per dag aan het werk, 6 dagen in de week. Dat gaat niemand op de lange termijn volhouden. Daarnaast kregen we ook van onze gasten de feedback dat ze het eten enorm lekker vinden maar dat door de andere opstelling vooraan van de keukenapparatuur hun kleding naar eten ging ruiken en dat dit een reden voor hen zou zijn om alleen af te halen en dan niet in ons restaurant te gaan zitten en dat vinden we natuurlijk heel jammer.
Ook kwam daarbij dat wij in de weekenden zo volgeboekt zijn met reserveringen voor Yalla Yalla Foodbar’s shared dining concept dat we beide locaties zowel op de postelstraat 4 als postelstraat 10 nodig hebben om iedereen toch van dienst te kunnen zijn.
Dit alles overwegende hebben we besloten wel door te gaan met de lunch voor Yalla Yalla maar niet in de vorm zoals eerst bedacht met de Bakery waarbij er allerlei apparatuur benodigd was om de Syrische pizza’s te maken.
So no worries nog altijd heerlijke lunches bij Yalla Yalla . Wees welkom om onze mezze’s en lekkere wraps te proeven.
Yalla Yalla Lunch menu
We serveren ook Arabische high tea voor groepen. Link naar die pagina.
Arabische high tea voor groepen
Tip: Lunch is ook via thuisbezorgd te bestellen.
Hopelijk is dit voldoende informatie mocht je meer willen weten neem dan via de app of telefonisch contact met ons op voor meer updates of schrijf je in voor onze laatste nieuwtjes en recepten door je mail te sturen naar info@yallayallafoodbar.nl
Smakelijke groet,
Jinan
Interessant artikel van Culy over Yalla Yalla die goddelijke hapjes serveert
Yalla Yalla Foodbar in Den Bosch serveert goddelijke hapjes uit Arabië
Wat ontzettend leuk dat Culy een artikel over ons heeft geschreven.
Ga hier naar het artikel
Yalla Yalla Foodbar in Den Bosch serveert goddelijke hapjes uit Arabië
RECEPT BABA GHANOUSH met wijnsuggestie

Baba Ghanoush
Gegrilde aubergine met tahina
De rokerige smaak van de pittige aubergine in combinatie met tahina geeft dit gerecht een tongstrelende symfonie van smaken. Niet iedereen is er weg van omdat het een specifieke rokerige en scherpe smaak heeft. Wij zijn er in ieder geval dol op en eten het dagelijks. Het gerecht doet het ook goed als dip op een feest. Je kunt Libanees-, Turks-, of pitabrood gebruiken als dip. een gezondere variant is te dippen met groente zoals witlof, selderij, sla of komkommer.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 grote gegrilde aubergines
3 flinke EL Tahina
2 grote fijn geperste knoflook
EL olijfolie of naar smaak
1/2 kopje citroensap
zout en cayennepeper
1. Rooster de aubergines boven houtskool of onder een grill totdat de buitenkant zwart is of gaat bladderen. Als je een openhaard hebt dan kun je de aubergines in folie wikkelen en in het navuur leggen voor 20 minuten. Dan krijgt het een lekkere rokerige smaak.
2. De zacht geworden binnenkant van de aubergine met een vork of in een keukenmachine fijnmalen tot een puree
3. Voeg de Tahina en konoflook toe, kan in keuken machine of met de hand tot het een gladde puree wordt en breng op smaak met de citroensap en kruiden
4. Schenk het in een kom en garneer met peterselie of zwarte olijven.
Ps nog lekkerder als je de aubergines op de BBQ op houtskool doet. Dan krijgen ze een heerlijk intense rokerige smaak.
Wijnsuggestie bij de baba ghanoush:
Libanese wijn van Chateau Oumsiyat
Rouge Desir: Elegant, soepel en Fruitig van smaak met subtiek hintje kruidigheid in de afdronk. Ook goed los te drinken maar vooral heerlijk bij onze mezze.
Bijzondere ontmoetingen in Yalla Yalla: Retrogusto

Op een van die gezellige avonden in Yalla Yalla werd mij door een vrouwelijke gast gevraagd of zij een dagje mee mocht draaien in de keuken. Ze vond ons eten zo lekker en ze wilde graag letterlijk en figuurlijk een kijkje in onze keuken nemen. Ik antwoordde haar gelijk “ja tuurlijk, je bent welkom” waarop zij verbaasd antwoordde “echt doe je dat? zomaar iemand die je niet kent in de keuken mee laten kijken?”. Ik zei “ja tuurlijk onder de voorwaarde meekijken is meewerken dus doe je werkkleding aan wanneer je komt”.
Haal het goudgeel van de zon in je eten met kurkuma! Detox recept

Kurkuma Oorsprong
Kurkuma, koenjit, geelwortel of turmeric: dit zijn verschillende benamingen voor de wortel van de Curcuma Longa, een plant die groeit in Zuid-Azië. Kurkuma bevat de werkzame stof curcumine, een kleurstof die antioxiderende en antibacteriële eigenschappen bevat. Kurkuma wordt ook wel Indische saffraan genoemd en wordt behalve in India verbouwd in China en op Mauritius. De wortel wordt gekookt, geschild, gedroogd en tot poeder vermalen. In poedervorm heeft kurkuma altijd een prachtige gele zonnekleur; in verse vorm varieert de kleur van donkeroranje tot roodachtig bruin. Kurkuma wordt gebruikt als Ayurvedisch geneesmiddel en in de traditionele Aziatische geneeskunde om de spijsvertering te stimuleren en menstruatieproblemen op te lossen.
Introductie Kurkuma als specerij in Europa
Het waren de Arabieren die de exotische kurkumawortel in de 13e eeuw in het Westen introduceerden (en niet zoals velen denken de Venetiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo). Kurkuma werd pas echt populair in Europa door de Portugese zeevaarder Vasco da Gama, die het specerij steeds via zijn schepen van Oost naar West vervoerde. Toen de prijzen van specerijen daalden, werd het gebruik van kurkuma voor iedereen toegankelijk.
Kurkuma bereiden
Gebruik het met mate – zoals voor veel dingen geldt – anders gaat de heilzame werking ervan verloren: 1 à 1,5 tl dagelijks is het maximum. Verse kurkuma geeft een aromatische, gepeperde smaak; gemalen kurkuma is een prima verfstof en kleurt de rijst goudgeel. Let op dat je vingers en kleding niet geel kleuren!
Kurkuma kan in allerlei gerechten worden gebruikt: bij vlees-, vis- en soepgerechten als ook bij schaaldieren en groenten, zowel geraspt als in poedervorm. Het vergroot het romige effect in curries. Jinan gebruikt het bij de bereiding van falafel, in sheigh mahshi (gevulde groenten) én in maqlouba (omgekeerde vleesschotel met groenten en rijst).
In de Arabische keuken wordt het verder vaak in couscousgerechten gebruikt.
Binnenkort weer een trip naar Marokko gepland naar onze kruidenspecialist.
Bijzondere eigenschappen kurkuma
Wil je optimaal profiteren van de eigenschappen van kurkuma, kun je zwarte peper toevoegen tijdens het koken. De stof piperine, die zijn pittige smaak aan peper geeft, versterkt namelijk de opname van curcuminoïden. Hetzelfde geldt voor de combinatie van kurkuma en groene thee. Gebruik deze ingrediënten op verschillende tijdstippen: peper vóór de maaltijd (zie detox-recept), kurkuma bij de maaltijd en groene thee een uur na de maaltijd.
Net als gember is kurkuma heel interessant bij de preventie en bestrijding van kanker. De kurkumawortel bevordert de zuivering van bepaalde kankerverwekkende stoffen. Kurkuma zou de vorming van metastasen tegengaan en zowel de groei van kankercellen als de ontwikkeling van bloedvaten die de tumoren voeden afremmen.
Ook kan kurkuma uitwendig worden gebruikt voor het behandelen van wonden.
Detox-recept
Kurkuma thee
Een kurkumathee heeft een sterk ontgiftend effect op de lever. Deze thee geeft een boost aan het immuunsysteem, reinigt het bloed en stimuleert de bloedcirculatie, verzacht symptomen van verkoudheden en hoestbuien, laat je huid stralen en vermindert slecht cholesterol (en daarmee de kans op hart- en vaatziekten).
Ingrediënten:
- 4 tl kurkuma
- 2 tl gember
- 1-2 tl kaneel
- snufje zwarte peper
- 1 tl vanille extract
- 2 tl honing
- ½ kop kokosmelk
- gekookt water
Bereidingswijze:
- vul een mok voor de helft met gekookt water
- voeg de kurkuma en gember toe
- dek het gedurende max. 10 minuten af met een schoteltje of doek
- roer vervolgens de kaneel, zwarte peper, vanille en honing erin
- vul de rest van de mok met kokosmelk, roer en geniet ervan!
Om je weerstand te verhogen kun je natuurlijk altijd 1 tl gemalen kurkuma toevoegen aan je smoothie!
Blog geschreven door Thea Driessen.