RECEPT BABA GHANOUSH met wijnsuggestie

04
dec
2019

Baba Ghanoush
Gegrilde aubergine met tahina

De rokerige smaak van de pittige aubergine in combinatie met tahina geeft dit gerecht een tongstrelende symfonie van smaken. Niet iedereen is er weg van omdat het een specifieke rokerige en scherpe smaak heeft. Wij zijn er in ieder geval dol op en eten het dagelijks. Het gerecht doet het ook goed als dip op een feest. Je kunt Libanees-, Turks-, of pitabrood gebruiken als dip. een gezondere variant is te dippen met groente zoals witlof, selderij, sla of komkommer.

Voor 4 personen
Ingredi├źnten:
2 grote gegrilde aubergines
3 flinke EL Tahina
2 grote fijn geperste knoflook
EL olijfolie of naar smaak
1/2 kopje citroensap
zout en cayennepeper

1. Rooster de aubergines boven houtskool of onder een grill totdat de buitenkant zwart is of gaat bladderen. Als je een openhaard hebt dan kun je de aubergines in folie wikkelen en in het navuur leggen voor 20 minuten. Dan krijgt het een lekkere rokerige smaak.
2. De zacht geworden binnenkant van de aubergine met een vork of in een keukenmachine fijnmalen tot een puree
3. Voeg de Tahina en konoflook toe, kan in keuken machine of met de hand tot het een gladde puree wordt en breng op smaak met de citroensap en kruiden
4. Schenk het in een kom en garneer met peterselie of zwarte olijven.

Ps nog lekkerder als je de aubergines op de BBQ op houtskool doet. Dan krijgen ze een heerlijk intense rokerige smaak.

Wijnsuggestie bij de baba ghanoush:
Libanese wijn van Chateau Oumsiyat
Rouge Desir: Elegant, soepel en Fruitig van smaak met subtiek hintje kruidigheid in de afdronk. Ook goed los te drinken maar vooral heerlijk bij onze mezze.

× Hoe kan ik u helpen? Available from 00:00 to 23:59